Göz Altı Morluklarına Patates Vücudun sürekli açıkta kalan hassas bölgelerinden biri olan göz altı, çeşitli sebeplerle mor renk alabilir. Morarmanın şiddeti kişiden kişiye ve bağlı olduğu etkene göre değişkenlik göstermektedir. Kalıtsal ya da sonradan oluşan bu durum; göz çevresine darbe alınması, enfeksiyon, uykusuzluk, stres, aşırı yorgunluk, alerjik reaksiyonlar ve olumsuz hava koşulları gibi etkenlerle ortaya çıkmaktadır. Bu tür sağlık sorunlarının tedavisinde kimyasal ürünlerin kullanımından kaçınılmalıdır. Hassas cilt tabakasına sahip göz altı bölgelerine patates uygulaması ile morlukların giderilmesi mümkündür. Vitamin ve mineral açısından zengin bir doğal ürün olan patatesin mucizevi etkisiyle sağlıklı ve aydınlık bir göz altı cilt dokusu elde edilebilir. Bu noktada, uygulamanın doğru yapılması oldukça önemlidir. Ayrıca, patates tercihinde bulunurken taze ve filizlenmemiş olanların seçilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, bu organik ürün içerisinde bakteri mevcutsa cilde temas ettiğinde ölü doku hücresi oluşumuna zemin hazırlayabilir. Göz Altı Morluklarına Patates Uygulaması Göz altı morluklarına patates uygulaması haşlama yöntemi veya taze olarak doğrudan yapılabilir. Haşlama yönteminin tercih edilmesi ile morlukların kısa sürede yok olması sağlanabilir. Kan dolaşımının dengeli olarak dağılımını sağlayan bu doğal çözüm yolu, her yaştan insan için sağlık bakımından önem teşkil etmektedir. Göz Altı Morluklarına Patates Nasıl Uygulanır? Topraktan gelen bu doğal ürün ile bitkisel tedavi yapılarak göz altı morluklarının en az seviyeye indirilmesi belli periyotlar dahilinde gerçekleşir. İlk aşamada böyle bir sorunun tamamen ortadan kaldırılması beklenemez. Bunun için birkaç uygulamanın tamamlanması gerekmektedir. Göz altı morluklarına patates uygulaması yapılmadan önce cilt dokusunun temiz olmasına dikkat edilmelidir. Deri yüzeyinde krem, aydınlatıcı, fondöten ve bakım yağı gibi kozmetik ürünler kullanılmışsa temizlenmesi gerekir. Daha sonra bir adet patates haşlama yöntemiyle yumuşak hale getirilip soyulduktan sonra püre kıvamına getirilmelidir. İçerisine herhangi bir katkı maddesi eklenmeden hazırlanan patates, göz altına sürülür. Yaklaşık 15 dakika bekletildikten sonra yıkanır. Bu uygulamanın üç günde bir yapılması, bahse konu olan morluğun iyileşmesine yardımcı olacaktır. Ekstra Bilgiler ve Öneriler Patatesin göz altı morluklarına etkisi, içeriğindeki C vitamini, potasyum ve diğer antioksidan bileşenlerden kaynaklanmaktadır. Bu bileşenler, ciltteki kan dolaşımını artırarak morlukların azalmasına yardımcı olur.
Bu doğal yöntemler ve öneriler, göz altı morluklarının giderilmesinde etkili olabilir. Ancak, kalıcı veya ciddi bir sağlık sorunu söz konusuysa, bir dermatolog veya uzman hekime başvurulmalıdır. |
Şevval Yaren
17 Nisan 2024 ÇarşambaMerhaba. Göz altı morlukları için kullanılan patatesin çiğ mi yoksa kaynatılarak mı yapılması daha sağlıklı olacaktır. Göz altı morluklar için kullanılacak patates, kullanılmadan önce neye dikkat etmemiz gerekir. Bana bilgi verebilir misiniz?
Cevap yazVefi
17 Nisan 2024 ÇarşambaGöz altı morlukları için içerdiği besin maddeleri ile oldukça etkili olan patates haşlanmış veya çiğ olarak kullanılabilir. Soyularak kullanılan patates göz üzerine konularak bir süre bekletilmelidir. Bu durum düzenli olarak yapılırsa etkisi kısa sürede görülebilir. Ancak göz altı morlukları genetik durumdan dolayı ise patates fayda göstermeyebilir.
Özilter
17 Nisan 2024 ÇarşambaMerhaba şevval hanım. Göz altı morlukları şayet genetik bir altyapıya sahip değilse, patates, siyah çay posası ve soğuk uygulaması iyi gelecektir. Çay posasının ılık olması çok önemlidir. Ayrıca patates ise kabuğu soyulmuş vaziyette ve çiğ bir şekilde göze uygulanması şarttır.
Soru Sor / Yorum Yap