{ "title": "Göz Altı Morluklarına Patates", "image": "https://www.gozalti.gen.tr/images/Goz-Alti-Morluklarina-Patates-25379.jpg", "date": "21.01.2024 14:58:55", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Göz Altı Morluklarına Patates, Vücudun sürekli açık kalan kısımlarından olan hassas nitelikli göz altı birtakım sebeplerle birlikte mor renk alabilir. Morarmanın şiddeti kişiden kişiye ve bağlı olduğu etkene göre şekillenmektedir. Kalıtsal veya sonradan oluşan bu durum göz çevresine darbe alımı, enfeksiyon, uykusuzluk, stres, aşırı yorgunluk, alerjik reaksiyon ve olumsuz hava koşulları ile ortaya çıkmaktadır. Böyle bir sağlık sorunun tedavisine yönelik kimyasal ürünlerin rafa kaldırılması gerekir. Söz konusu bu organdaki hassas cilt tabakasına patates uygulamasının yapılması ile morlukların ortadan kaldırılması mümkündür. Vitamin ve mineral değeri yüksek bir doğa ürünü olan patatesin mucizevi etkisi ile sağlıklı ve aydınlık bir göz altı cilt dokusu elde edilebilir. Bu noktada uygulamanın doğru yapılması oldukça önemlidir. Öte yandan patates tercihinde bulunurken taze ve filizlenmemiş olanları seçilmelidir. Aksi halde bu organik ürünün içerisinde bakteri mevcutsa cilde teması halinde ölü doku hücresi oluşumuna zemin hazırlar.