{ "title": "Göz Altı Damarları", "image": "https://www.gozalti.gen.tr/images/Goz-Alti-Damarlari-85169.jpg", "date": "21.01.2024 05:01:51", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "
Göz Altı Damarları: Gözün alt kısımlarında meydana gelen damar oluşumu, insanların istemediği ve belki de en çok korktuğu durumlardan biridir. Erkek ve kadın, bir yana, bazen çocuklarda bile gözlenebilen bu oluşumu meydana getiren birçok olgu vardır. Meydana gelen bu göz altı damarları görünümünün giderilebilmesi adına ilk olarak bu oluşuma sebebiyet veren patolojik veya fizyolojik faktörün bulunması gerekir. Göz altı damarları, bölgesel etkenlerden dolayı ani olarak ve kısa süreli oluşabilir. Bu tür bir vaka çoğu kez, sebep olan etkenin ortadan kalkmasıyla kısa sürede kendiliğinden geçebilir. Fakat bu tür bölgesel bir etkiye uzun süreli maruz kalma, bu olguyu kronik hale getirir ve bunun düzeltilmesi imkânsız bir hale gelebilir.

Göz Altı Damarları Oluşum Sebepleri Nelerdir?

Göz altı damarlarını belirgin hale getiren etkenlere bakacak olursak bu etkenleri başlıklar halinde; Yaşlanma, Yanlış Kozmetik Ürün Kullanımı, Aşırı Yorgunluk gibi başlıklar altında inceleyebiliriz.

Yaşlanma: Göz altı damarlarının belirginleşmesinin en önemli sebeplerinden birinin, insan yaşının ilerlenmesini rahatça söyleyebiliriz. Yaşlılıkla beraber ilk deformasyon gösteren yerlerden biri göz ve gözün çevresidir. Göz bölgesinde oluşan damarlanma, morluk ve kırışıklık yaşlılık belirtisi olarak görülebilir. Yaşlılık nedeniyle oluşan göz altı damarları durdurulamaz ancak belki bir süre buna özgü bakım kremleriyle geciktirilebilir.

Kozmetik Ürün Kullanımı: Bilhassa göz çevresindeki damarların cildin yüzeyine yakın olduğu bölgelerde özellikle kalitesiz kozmetik ürün kullanılması veya yanlış ürün kullanımı göz altı damarlarının belirgin hale gelmesine neden olabilir. Aşırı Yorgunluk: yorgunluk ve yorgunluk kadar stres ve sürekli gergin bir yaşantı da insanın göz altındaki damarlarının şişmesi, göz altında torba oluşumu ve göz altında morluklar oluşturabilir. Bu etkenler ortadan kalkınca göz çevresinde kendiliğinde düzelme görülür.
" } ] }