{ "title": "Göz Altı Botoks", "image": "https://www.gozalti.gen.tr/images/Goz-Alti-Botoks-73949.jpg", "date": "21.01.2024 10:15:47", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "
Göz Altı Botoks, Gözaltı vücudumuzda bulunan ve en çok hassas olan bir yapıya sahip olmaktadır. Genellikle oldukça çabuk kurur ve kırışıklık meydana gelir. Kırışıklıklar genellikle belli yaş üzeri kişilerde görülen bir durum olsa da artık günümüzde gençlerde de sık karşılaşılan bir durum haline gelmiştir. Çünkü gençlerin özellikle bayanların kullandıkları kozmetikler vb. Ürünler gözaltı kırışıklıklarını daha hızlı tetiklemektedir. Cilt nefes alamayıp kırışmaya başlamaktadır.

Yaşın beraberinde gözaltı kırışıklıklarında daha çok artma görülür ve bu durum genellikle krem ya da kozmetik ürünler kullanılarak saklanır. Fakat yok etmek için kullanılan kremler oldukça uzun sürede etki göstermeye başlar. Gözaltı kırışıklıkları göz etrafında olan kas dokularının aktif olarak çalışması ile oluşmaktadır. Özellikle de fazla kullanılan mimik hareketleri kalıcı bir şekilde kırışıklık olarak cilde yerleşiyor. Gözaltı kırışıklıklarından kalıcı ve kısa sürede hızlı bir çözüm isteniyor ise estetik çözümlere başvurulabilir. Estetikte ise gözaltı kırışıklıkları için kullanılan en etkili yöntem botoks olmaktadır. Günümüzde ise botoks oluşan ince çizgiler ve kırışıklıklarda en çok kullanılan durumlardan biri haline gelmiştir.

Göz altı botoks yapılırmı ve nasıl uygulanır?

Gözaltı botoks göz altındaki bölgeye enjekte edildiği zaman oradaki kasların geçici olarak felç olmasına neden olur. Bu neden ile oluşan ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünün azalmasını sağlar. Gözaltı botoks uygulaması kişiden kişiye değişiklik gösterebilir ve çoğunlukla 6 ay sürmektedir. Botoks uygulamasında kas içerisine serum fizyolojik ile sulandırılmış karışımı yaklaşık 1-3 cc enjekte edilir. Ancak enjekte edildiği sırada kişide rahatsızlık izlenir ya da rahatsızlık duyulur ise gözaltı bölgesine lokal anestezi uygulanabilir. Uygulamadan sonra kişiler rutin hayatına devam eder. Ancak iğne ile yapılan bu yöntem en kısa kendisini 4 ya da 7 günde gösterir ve 3 hafta sonunda kontroller yapılır. Ayrıca 6 ay kesinlikle tekrarlanmamalıdır.

Gözaltı botoks uygulamasında oluşabilecek yan etkiler nelerdir?

Göz altı botoks yapılması durumunda en çok rastlanan yan etkilerinden birisi ise göz kapağında ya da göz altlarında morarma görülmesi olur. Çok nadir olarak karşılaşılsa da yorgunluk, iğne yerinde şişlik, morarma gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir. Ancak bunlar en kısa 1 haftada geçmektedir. Çok az rastlanan bir durum ise botoks ile enjekte edilen sıvı enjeksiyon yerinin daha ilerisine geçerek yayılabilir. Bu durum ise bazı kişilerde ciddi bir şekilde alerjik durumlara neden olur. Bu gibi durumların ortaya çıkmaması için botoks sonrası ilk 24 saat göz altına dokunulmamalıdır ve herhangi bir ürün kullanılmamalıdır. Bir de botoksu yapan kişi eğer dozunu kaçırır ise göz kapağında veya göz altında geçici olarak sarkmalar yaşanmasına neden olur.
" } ] }