{ "title": "Bebeklerde Göz Altı Çökmesi", "image": "https://www.gozalti.gen.tr/images/Bebeklerde-Goz-Alti-Cokmesi-88994.jpg", "date": "21.01.2024 14:51:38", "author": "Nurgül Bulut", "article": [ { "article": "Bebeklerde Göz Altı Çökmesi, bu rahatsızlık genellikle uykusuzluk ve yorgunluktan meydana gelmektedir. Ayrıca uzun süre teknolojik aletlerin başında durmak da bu hastalığa sebebiyet verebilir. Bu nedenle bilgisayar oyunları oynarken çok fazla bilgisayar başında kalmayın. Çünkü bu hastalıpa sebep olur. Bebeklerde göz altı çökmesi ise ya genetiktir ya da doğum esnasında ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bu tür bir hastalık hafife alınmamalıdır. Çünkü beraberinde ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. O yüzden bir Uzman tarafından yardım alınması gerekiyor. Eğer tedavi edilip teşhis konulmazsa ileride bebeğin hayatında çok ciddi problemler olacaktır. Aynı zamanda çevresel faktörler de bu olayın habercisidir. Bebekten bebeğe de değişiklik gösterebilir.

Bebeklerde Göz Altı Çökmesi Neden Olur?

Bu durumda ilk belirti şöyledir. Alerjik reaksiyonlardan kaynaklanmaktadır. Yani alerjisi olan bir yiyeceği yediği zaman alerjisinin ortaya çıkmasından da kaynaklanır. Ayrıca uykusunu iyi alamamış bebeklerde sıklıkla görülmektedir. Göz altı çökmesi sonucu ortaya çıkan ağrılar bebekleri oldukça rahatsız eder ve bu da anne babaların uyumasını engeller. Bu nedenle bu konuda bilgi sahibi olan bir uzmana gidip tedavi gerekiyor ise yapılmalıdır. Ayrıca bu rahatsızlık önemli hastalıkların başında gelmektedir. Uykusuzluk, alerji vb. Gibi durumlar bebeklerde göz altı çökmesinin başlıca nedenleridir. Öksürük, burun tıkanıklığı ve gıcık tutması da göz altı çökmesinin belirtisidir.

Bebeklerde Göz Altı Çökmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bu durumda ilk önce evde iseniz kendiniz buz torbası ya da günlük hayatta kullandığımız çayın posasını göz altında çöken kısma uygulanmalıdır. Daha sonra bir doktora başvurmanız gerekiyor. Çünkü bu konuda sizin başka yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Doktorunuz da gerekenleri yapacaktır. Gerekirse zaman geçmeden müdahale edilerek bebeğe kolay bir operasyon yapılması gerekiyor.
" } ] }